LIVE TEXT | Război în Ucraina. Este nevoie de timp pentru recucerirea teritoriilor ocupate, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Este nevoie de timp pentru recucerirea teritoriilor ocupate, afirmă Zelenski

Este a 211-a zi de la începutul războiului. Zelenski cere o pedeapsă justă împotriva rușilor. Șeful statului ucrainean afirmă că are nevoie de timp pentru recucerirea teritoriilor ocupate.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 06:10 UE examinează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene (UE) au convenit miercuri să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei care se vor concretiza în cel mai scurt timp, a anunţat şeful diplomaţiei comunitare, Josep Borrell, potrivit Agerpres.

Acest nou pachet de sancţiuni va afecta noi sectoare ale economiei ruse, inclusiv tehnologia, şi va include noi persoane, dar nu a fost încă definitivat, a precizat Josep Borrell.

UPDATE 06:00 Londra promite ajutorul său militar până când Ucraina va reuși victoria împotriva Rusiei

Regatul Unit va continua să ofere ajutor militar Ucrainei până la victoria împotriva Rusiei, a promis miercuri seară noul premier britanic, Liz Truss, în faţa Adunării Generale a ONU, scrie AFP.

"În acest moment critic al conflictului, promit că vom menţine sau vom spori sprijinul nostru militar pentru Ucraina atât timp cât va fi necesar (...) Nu vom fi liniştiţi până când Ucraina nu va triumfa", a dat asigurări Liz Truss de la tribuna Naţiunilor Unite.

UPDATE 04:00 Ucraina anunță schimbul cu Rusia a 215 prizonieri militari

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, a anunțat, miercuri, că Ucraina a realizat un schimb cu Rusia a 215 prizonieri militari. Printre aceștia se află și șefi ai apărării de la Azvostal, din orașul Mariupol.

"Am reuşit să eliberăm 215 de persoane", a declarat la televiziune şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak. Este cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului, pe 24 februarie.

De cealaltă parte, Rusia a recuperat 55 de prizonieri printre care se află și un apropiat al lui Vladimir Putin, fostul deputat Victor Medvedciuk.

Panica și frica i-au cuprins pe cetățenii ruși după anunțul mobilizării parțiale

Panica și frica i-au cuprins pe foarte mulți cetățeni ruși care se tem că vor ajunge "carne de tun" dacă vor fi obligați să se înroleze. Panica a fost declanșată de mobilizarea parțială anunțată de președintele Putin.

Mii de bărbați ruși care au vârsta militară necesară pentru înrolarea în armată ar fi încercat să fugă din țară miercuri, iar mulți alții încearcă să plănuie cum să evite să ajungă pe frontul din Ucraina. Toate acestea după ce Vladimir Putin a declarat o mobilizare militară parțială pentru război.

UPDATE 03:00 Zelenski cere o "pedeapsă justă" împotriva Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat, miercuri, în fața Adunării Generale a ONU. El a denunțat cu fermitate invadarea Ucrainei de către Rusia și a cerut o "pedeapsă justă" împotriva conducerii de la Moscova.

"A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă justă" împotriva Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean s-a adresat la Adunarea Generală de la ONU printr-un mesaj video. Zelenski a beneficiat de o autorizație excepțională din partea ONU, dat fiind faptul că nu putea să se deplaseze la New York în timp ce țara sa se află în plin război cu Rusia, potrivit Agerpres.

UPDATE 00:00 Rușii au eliberat 10 prizonieri de război străini

Guvernul Arabiei Saudite a anunțat că Rusia a eliberat 10 prizonieri de război, la capătul unor negocieri cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman. Din grupul celor 10 prizonieri, ar face parte cinci britanici, doi americani, un marocan,un suedez și un croat.

Zelenski susține că Rusia se teme de negocierile de pace din Ucraina

Președintele ucrainean a declarat, miercuri, la Adunarea Generală a ONU că rușii se tem să negocieze real pacea în Ucraina. Zelenski spune că Rusia minte pe toată lumea, singurul lucru adevărat fiind mobilizarea militară.

Vorbește despre discuții, dar anunță o mobilizare militară... Ce este adevărat atunci? Mobilizarea militară în Rusia este adevărată. Referendumurile false sunt și ele adevărate. Rusia vrea război. Este adevărat", a declarat Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...